Info
Client:
Dewi Sant Housing Association
Contractor:
John Weaver
in the winter garden

Extra Care Flats

Aberafan Beach, South Wales

Our first extra-care project in Wales, this competition-winning design provides 51 Flats and extensive communal facilities in its beach-front setting. Fundamental to our design strategy was our desire to raise the architectural bar in this seen-better-times location; and to make an architecture that responds to the very special place that is Aberafan beach and promenade. Communal accommodation is clustered around a top-lit, triple-height winter garden/cafe; with all circulation spaces leading directly to this ‘heart’ of the scheme. All flats have sea views, to make what we described, at competition stage, as “a democratic architecture”.

Please contact us if you would like a copy of the presentation (in Power-Point format) that we made to the Royal Society of Architects in Wales’ Spring School, 2005.